• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Citrónový sirup.



    Suroviny:
    3 veľké citróny, 1 liter vody, 2 kg kryštálového cukru, 3 kopcovité čl kyseliny citrónovej.

    Postup:
    Do hrnca nalejeme 1 liter studenej vody. Citróny dobre umyjeme, odstránime šupku a nakrájame na hrubé kolieska. Premiestnime ich do hrnca s vodu, prikryjeme pokrievkou a dáme do chladničky na 48 hodín. Následne citróny vyberieme z vody a vymačkáme cez sitko čo najviac šťavy. Vodu precedíme do väčšieho hrnca  prisypeme kyselinu citrónovú a kryštálový cukor. Preložíme na oheň a varíme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Ešte horúci sirup plníme do fliaš. Pre dlhodobé uskladnenie odporúčame sterilizovať na 80 °C cca 10 minút. Zabaliť do hrubej deky do druhého dna, odokryté nechať vychladnúť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook