• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Domáce rožky.



    20 kusov - 1 hrnček = 200 g
    Suroviny : 

    3 hrnčeky hladká múka, 2 hrnčeky polohrubá múka, 2 pl soľ, 110 g rozpustené maslo, 3 hrnčeky vlažná voda, 1 čl kryštálový cukor, 30g droždie.

    Postup:

    Do misky na kysnutie nalejeme vlažnú vodu, nadrobíme droždie a prisypeme cukor. Miešame pokým sa droždie nerozpustí. Prikryjeme utierkou a necháme kvasiť.
    Polohrubú a hladkú múku preosejeme pridáme soľ a zamiešame, prilejeme rozpustené maslo a vykysnutý  kvások. Spracujeme na vláčne cesto. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť. Znovu premiesime ak je treba prisypeme trošku polohrubej múky. Necháme 30 minút kysnúť. Po 30 minútach preložíme polovicu cesta na dosku (už nemiesime) roztiahneme rukami  do kruhu cca 1,05cm a prekrojíme na 10 časti ako na pizzu. každú časť spracujeme do guľky. Zopakujeme aj z druhou častou cesta, necháme prikryté kysnúť 20 minút. Znova premiesime a necháme kysnúť 20 minút. Každý kus trochu pomúčime a vyvaľkáme na cca 20 cm oval, stáčame do tvaru rožka. Hotový rožtek ešte povaľkáme  na doske aby sa pekne spojil. Ukladáme na plech dalej od seba. Necháme na plechu kysnúť 20 minút. Rúru si predhrejeme na 250°C. Pred pečením potrieme mliekom, po vložení plechu vylejeme na dno rúry trochu teplej vody a hned zavrieme. Pečieme 10 minút, rúru stiahneme na 200°C a dopekáme 5-10 minút záleží od rúry. Na plechu necháme vychladnúť.




     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook