• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Palacinky plnené mletým mäsom.


    Suroviny:
    Palacinky:
    2 hrnčeky mlieka, 1 vajce, štipka soli, 1 hrnček hladká múka, 1pl oleja + olej na potieranie panvice.

    Omáčka Bolognese:
    500g mleté mäso, 1 cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, 3 paličky stopkatého zeleru, 1 mrkva, 1 konzerva polených paradajok, 1pl hustého pretlaku, soľ, korenie, 1čl oregana, 0,5 hrnčeka červeného vína
    Bešamel:
    3pl masla, 3pl hladkej múky, 1 a 1/2 hrnčeka mlieka, soľ, korenie, štipka muškátového oriešku
    4 vajcia, 2 hrnčeky strúhaného syra

    Postup:
    Ako prvú si pripravíme omáčku. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku a 1 strúčik cesnaku. Pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler a chvíľu restujeme, primiešame mleté mäso a spolu smažíme. Dochutíme soľou, čiernym korení a oreganom. Podlejeme vínom a prikryté dusíme 10minút.
    Potom primiešame pretlak a konzervu paradajok, dusíme na miernom ohni ďalších 20 minút. Občas premiešame. Nakoniec primiešame 2 strúčiky prelisovaného cesnaku.

    Bešamel:
    Rozpustíme maslo v ktorom rozmiešame hladkú múku, miešame 2-3 minúty. Odstavíme na chvíľu z ohňa a za stáleho miešania prilejeme mlieko. Vrátime späť na oheň a miešame až do zhustnutia, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Ako posledné si pripravíme palacinky. Na každú palacinku rozotrieme 2pl bešamelu a 4pl omáčky, zavinieme boky a zrolujeme. Uložíme na plech zavinutou stranou na spodok. Do každej palacinky urobíme zárez po celej dĺžke a boky zahneme donútra aby sme vytvorili žliabok na vajce, plnku si upravíme lyžicou. Vyklopíme vajce osolíme okoreníme a posypeme syrom. Dáme zapiecť na 180 °C cca 15 minút. Servírujeme so šalátom.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook