• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Krehký jablkový a makový koláč.



    Suroviny:
    2 hrnčeky polohrubej múky, 2 vajcia, 200g Hera,2 hrnčeky práškového cukru, kôra z jedného citrónu, 1 prášok do pečiva, štipka soli

    Plnka:

    6 jablk, 3pl kryštálového cukru, 1čl škorice, 1 hrnček mletého maku


    Postup:

    Vajcia vymiešame s práškovým cukrom, prisypeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme soľ, zmäknutú Heru, kôru z jedného citrónu a vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke cca30 minút. Medzitým si očistíme a nastrúhame jablká, primiešame cukor. Jablká rozdelíme do dvoch misiek, do jednej pridáme k jablkám škoricu a do druhej mak. Cesto rozdelíme na dve veľké časti a 2 malé v priemere ping-pongovej loptičky, ktoré nám bude slúžiť na ozdobu. Pripravíme si tortové formy. Veľké kusy vyvaľkáme na priemer formy, cesto prenesieme popritláčame aj na boky formy a dno popicháme vidličkou. (Cesto si môžeme aj po kúskoch prenášať do formy a lyžičkou vytvarovať, pri pečení sa cesto pekne spojí.) Do jednej formy navrstvíme jablkovú plnku a do druhej makovú plnku, povrch uhladíme. Zo zvyšného cesta vykrajujeme tvary ktoré sa Nám páčia a ukladáme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 45 minút.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook