• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Fašírky s cuketovou omáčkou.


    Suroviny:
    1 cuketa, 1 cibuľa, 1 smotana na varenie, soľ, korenie, 1pl oleja, 1pl kryštálový cukor, ocot. 2pl hladká múka
    fašírky:
    500g mleté mäso, 3 staršie rožky, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, 2pl worcestrovej omáčky, soľ, korenie, 1hrnček mlieka, masť na smaženie

    Postup:
    Ako prvé si pripravíme faširky. Rožky nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom, pridáme orestovanú cibuľku, mleté mäso, soľ, korenie, worcestrovú omáčku, vajce a pretlačený cesnak. Zamiešame a necháme v chladničke odležať. Na cuketovú omáčku orestujeme na oleji cibuľku, pridáme nastrúhanu cuketu a podlejeme vývarom alebo vodou. Varíme 15-20 minút. V smotane na varenie rozhabarkujeme hladkú múku a prilejeme k cukete. Dochutíme cukrom, soľou, korením a octom podla chuti. Varíme cca 10 minút. Fašírky vytvarujeme, obalíme v strúhanke a vysmážame na masti. Podávame s varenými zemiakmi.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook