• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Škvarkový rýteš.


    Suroviny:
    Kysnuté cesto:
    1kg polohrubej múky, 1droždie, sol, 1čl kryštálového cukru, 1/4hrnčeka oleja, 1vajce, 2hrnčeky vlažného mlieka
    Plnka: 
    2 hrnčeky škvarkov, 2pl domáca masť, soľ

    Postup:
    Do misy preosejeme polohrubú múku a v prostriedku urobíme jamku do ktorej nadrobíme droždie. Posypeme 1čl kryštálového cukru a zalejeme teplým mlieko. Necháme 15 minút na vytvorenie kvásku. Škvarky pomelieme a osolíme. Pridáme vajce, soľ ,olej, polovicu pomletých škvarkov a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 30 minút. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každú polovicu vyvaľkáme na cca1cm plát. Potrieme masťou a zvyšnými škvarkami. Preložíme ako závin, stočíme do slimáka a uložíme na plech do ktorého sme vložili papier na pečenie. Necháme 30 minút podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 45 minút. Necháme vychladnúť. Môže sa podávať ku kyslej polievke alebo ako slaný koláč.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook