• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Čokoládový cheesecake.


    Suroviny:
    Korpus: 1hrnček(250ml) zarovnaný maslových sušienok (140g), 3pl kryštálového cukru, 1pl kakaa, 70g masla

    Plnka: 500g jemného tvarohu, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 3 vajcia, 1 smotana na šlahanie, 1čl vanilkový extrakt, 60g čokolády na varenie, 1pl masla, 1pl kryštálového cukru.

    Poleva: 2 ks kyslá smotana 1pl práškového cukru

    Postup:
    Všetky ingrediencie si pripravíme aspoň 1 hodinu do predu aby mali izbovú teplotu. Ako prvé si predhrejeme rúru na175°C. Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a kryštálovým cukrom. Pripravíme si formu (24cm) ktorej dno vystelieme papierom na pečenie. Sušienky rozdrvíme  valčekom alebo v kuchynskom robote. Do sušienok pridáme 70 g zmäknutého masla, kakao a cukor. Spracujeme a vtlačíme na dno a cca 1cm na bok formy. Vo vyhriatej rúre zapečieme 15 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Metličkou prešľaháme tvaroh prisypeme cukor a premiešame, pridáme vajcia a dobre ich zapracujeme. Nakoniec primiešame rozpustenú čokoládu a vanilkovú esenciu a znova dobre premiešame. Na trochu vychladený korpus nalejeme plnku a na 175°C pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 140°C a pečieme ešte 1 hodinu. Po upečení cheesecake vyberieme z rúry a hned obkrúžime okraj nožíkom. Necháme úplne vychladnúť.
    Polevu si pripravíme zmiešaním 2ks kyslej smotany s 1pl práškového cukru. Natrieme na cheesecake a necháme v chladničke stuhnúť najlepšie do druhého dna.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook