• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Nadýchaná marhuľová bublanina.



    Suroviny:
    7 pl polohrubej múky, 5 vajec, 1/2 kypriaceho prášku, 1 ks vanilinový cukor, 7pl kryštálového cukru, vykôstkované marhule.

    Postup:
    Rúru si vyhrejeme na 180°C. Plech s rozmerom 35x20cm vymažeme olejom  a vysypeme múkou.
    Oddelíme žĺtka od bielkov, z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Do žĺtkov primiešame kryštálový a vanilinový cukor, šľaháme minimálne 5 minút. Postupne zašľaháme preosiatu múku a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka po častiach zamiešame už metličkou sneh. Cesto vylejeme na plech, poukladáme marhule. Pečieme cca 30 minút. Povrch koláča posypeme práškovým cukrom.

     

    Pravidelní čitatelia