Nadýchaná marhuľová bublanina.
Suroviny:
7 pl polohrubej múky, 5 vajec, 1/2 kypriaceho prášku, 1 ks vanilinový cukor, 7pl kryštálového cukru, vykôstkované marhule.
Postup:
Rúru si vyhrejeme na 180°C. Plech s rozmerom 35x20cm vymažeme olejom a vysypeme múkou.
Oddelíme žĺtka od bielkov, z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Do žĺtkov primiešame kryštálový a vanilinový cukor, šľaháme minimálne 5 minút. Postupne zašľaháme preosiatu múku a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka po častiach zamiešame už metličkou sneh. Cesto vylejeme na plech, poukladáme marhule. Pečieme cca 30 minút. Povrch koláča posypeme práškovým cukrom.