• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Nadýchaná marhuľová bublanina.



    Suroviny:
    7 pl polohrubej múky, 5 vajec, 1/2 kypriaceho prášku, 1 ks vanilinový cukor, 7pl kryštálového cukru, vykôstkované marhule.

    Postup:
    Rúru si vyhrejeme na 180°C. Plech s rozmerom 35x20cm vymažeme olejom  a vysypeme múkou.
    Oddelíme žĺtka od bielkov, z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Do žĺtkov primiešame kryštálový a vanilinový cukor, šľaháme minimálne 5 minút. Postupne zašľaháme preosiatu múku a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka po častiach zamiešame už metličkou sneh. Cesto vylejeme na plech, poukladáme marhule. Pečieme cca 30 minút. Povrch koláča posypeme práškovým cukrom.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook