500g bôčik, 500g kyslá kapusta,1 smotana na varenie, 3 pl pretlak, soľ, korenie, 2 ks bobkový list, 1 cibuľa, 1pl mletá červená paprika, olej, 2pl hladká múka.
Postup:
Bôčik umyjeme a nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme bôčik. Mäso opekáme pokým sa nezatiahne, poprášime mletou paprikou, pridáme pretlak soľ, korenie a bobkové listy. Všetko spolu premiešame a prilejeme vodu. Kyslú kapustu vyžmýkame, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca s polovicou kyslej vody s kapusty. Varíme pokým nám mäso nezmäkne. V smotane na varenie rozhabarkujeme 2pl hladkej múky. Vylejeme do hrnca a necháme ešte 10-15 minút spolu povariť. Podávame s knedľou.