Kurací paprikáš s haluškami.
Suroviny:
1kg kuracie prsia,1 veľká cibuľa, 1ks smotana na varenie, 1 pl červená mletá paprika, korenie soľ, 2pl paradajkový pretlak, 2ks bobkový list, 2-3pl hladká múka, olej, 1l vody alebo kurací vývar.
Postup:
Na oleji usmažíme cibuľu, vložíme na kocky nakrájané kuracie prsia a opekáme. Prisypeme 1pl mletej papriky a 2pl hustého paradajkového pretlaku. Chvílu restujeme, zalejeme 1l vody alebo kuracieho vývaru, pridáme soľ, korenie a bobkový list. Varíme pokým nie je mäso mäkké. Do šťavy pridáme smotanu na varenie v ktorej sme rozhabarkovali 2-3 pl hladkej múky. Za stáleho miešania vlejeme do šťavy. Vyberieme bobkové listy a varíme za občasného miešania 10-15 minút. Podávame s haluškami alebo s cestovinou.
Recept zaslala Jarmila J. Nitra