• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Kokosové ježe.


    Suroviny:
    2 hrnčeky polohrubá múka, 2 vajcia, 2pl med, 1 prášok do pečiva, 1hrnček mlieko, 3pl zmäknuté maslo, 1 hrnček práškový cukor
    Poleva:
    1 stužený tuk (250g), 6pl kryštálový cukor, 2 kopcovité pl kakao, 6pl rum, 4pl mlieko
    Posýpka:
    kokos

    Postup:
    Do múky zamiešame prášok do pečiva a dobre premiešame, Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny pridáme  mlieko, zmäknuté maslo, med a premiešame . Nakoniec po častiach primiešavame múku. Cesto vylejeme na múkou vysypaný a vymastený plech(35x45cm). Rozotrieme po celom obvode plechu a uhladíme. Pečieme na 180 °C cca 15-17 minút. Po upečení preklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme polevu. Tuk rozpustíme, primiešame kakao, a cukor a necháme rozpustiť. Prilejeme mlieko a rum premiešame a necháme vychladnúť. Z korpusu povykrajujeme kocky alebo obdĺžniky, ktoré z každej strany namočíme do polevy a hned obalíme k strúhanom kokose.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook