• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Plnené langoše.


    Suroviny:
    1kg hladká múka, 1 kocka droždie, 1čl kryštálový cukor, 2pl soľ, 1 kyslá smotana, 2 hrnčeky teplé mlieko, 1 vajce, 1pl olej + olej na vysmážanie
    Plnka:
    šunka, syr, kečup, šampiňony.....

    Postup:
    Múku preosejeme do misy, urobíme v ňom jamku do ktorej rozmrvíme droždie posypeme cukrom a zalejeme teplým mliekom. Necháme vytvoriť kvások. Do kvásku vlejeme rozšľahané vajce, olej, kyslú smotanu a po kraji misky vsypeme soľ. Vypracujeme pružné cesto a necháme cez noc v chladničke. Ak chceme robiť z celej dávky v ten istý deň je dobré nechať cesto v chladničke aspoň 2 hodiny. Cesto premiesime, rozdelíme na bochníky a vytvarujeme do tvaru placky. Na jednu polovicu natrieme kečup a poukladáme syr, šunku a šampiňony. Preložíme, postupne plníme a okraje dobre popritláčame. Necháme ešte 15-20 minút podkysnúť a vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook