• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Metrový koláč.


    Suroviny:
    Korpus:1hrnček polohrubá múka, 1/2 prášok do pečiva, 4 vajcia, 1/4 hrnčeka voda, 1/4  hrnčeka olej,1 vanilinový cukor, 3pl kakaa,1 hrnček kryštálový cukor.
    Plnka: 1 zlatý klas, 2 hrnčeky mlieko, 3pl práškový cukor, rum, 250g maslo, 2pl rum
    Poleva: čokoláda na varenie, 2pl stužený tuk

    Postup:
    Kryštálový cukor vymiešame so žĺtkami do peny, pridáme vanilinový cukor a po častiach zašľaháme olej. Prilejeme vlažnú vodu a znova zašľaháme, ako posledné pridáme po častiach preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach už len vareškou vmiešame do cesta. Formy na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Do jednej formy vlejeme polovicu cesta. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao a dobre zapracujeme. Vylejeme do formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 45 minút.  Treba skúšať špáradlom. Medzi tým si uvaríme puding zo zlatého klasu.
    Po upečení korpusov ich preklopíme na tácku a zakryjeme mokrou utierkou aby sa nám lepšie vyklopili. Vychladnuté korpusy nakrájame na cca 1cm plátky. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom prilejeme rum a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Hotový krém odložíme na 15 minút do chladničky. Zoberieme si tmavý kúsok a potrieme plnkou, striedavo lepíme s bledým kúskom a ukladáme na tácku. Potrieme aj povrch koláča a necháme stuhnúť v chladničke. Roztopíme si čokoládu, do ktorej pridáme stužený tuk. polejeme povrch koláča a necháme stuhnúť. Krájame na šikmo aby v každom kúsku bolo vidno tmavý i bledý korpus.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook