• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Karfiolové guľky.


    Suroviny:
    1 karfiol. 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, olej na vyprážanie. soľ, korenie, 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček strúhanky (na obaľovanie)

    Postup:
    Karfiol uvaríme a popučíme vydličkou. V miske rozšľaháme vajcia,  pridáme mlieko, soľ, korenie, hladkú múku a popučený karfiol. Necháme postáť  v chladničke cca 15 minút. Tvoríme guľky a obalíme ich strúhanke. Ak nie je zmes dostatočne tuhá zahustíme 1-2 pl strúhanky. Vysmažíme v rozpálenom oleji a necháme na obrúsku odkapať. Podávame s varenými zemiakmi a s orestovanou cibuľkou.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook