Suroviny:
125g masla (zmäknutého), 3/4 hrnčeka práškového cukru, 1 vanilinový cukor, 4 pl mlieka, 1/2 prášok do pečiva, 3 vajcia, 3/4 hrnčeka polohrubej múky, 5 jablk,
Plnka:
1 zlatý klas, 2 hrnčeky mlieka, 2 pl kryštálového cukru
Na potieranie:
3 pl marhuľového lekváru, 4 pl vody
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180°C. Uvaríme puding zo zlatého klasu, 2 hrnčekov mlieka a 2 pl cukru. Jablká ošúpeme prekrojíme na 4 časti, odstránime jadierka a povrch jablka narežeme na husto (narežeme iba do polovice, neprekrojíme úplne). Necháme mierne vychladnúť. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme 4 pl mlieka, vanilinový cukor, prášok do pečiva a zmäknuté maslo. Dobre premiešame a postupne prisypávame múku. Tortovú formu vymažeme olejom a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy a uhladíme, navrstvíme puding a poukladáme jablká ktoré do pudingu trošku pritlačíme. Marhuľový džem zmiešame s vodou a polovicou potrieme jablká. Pečieme 40-45 minút. Ešte teplý koláč potrieme zvyšným marhuľovým džemom. Necháme úplne vychladnúť.