• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Španielske vtáčiky.


    Suroviny:
    800g bravčové stehno, 5 ks vajíčka na tvrdo, 5 ks mrkvy, 1velká cibuľa, plnotučná horčica, soľ, korenie, olej, 2ks bobkový list.

    Postup:
    Stehno nakrájame asi na 2cm plátky, každý plátok naklepeme. Plátky mäsa rozložíme na veľkú tácku na ktorú sme rovnomerne nasypali soľ a korenie (týmto spôsobom budeme mať mäso nasolené a okorenené aj zo spodnej strany a nemusíme si mäso obracať). Každý plátok osolíme, okoreníme a potrieme 2 pl horčice. Mrkvu si očistíme a nakrájame po dĺžke na tenké pásiky, každé vajíčko si rozkrojíme na 4 časti. Na každý plátok mäsa uložíme 2 kúsky mrkvy a 1 kúsok vajíčka, mäso zvinieme do rolky a previažeme niťou alebo prepichneme špajdľou. Na rozpálenom oleji (cca 6-7 pl) osmažíme cibuľku. Pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme 1,5 l vody, pridáme 2pl horčice, bobkový list. Zvyšnú mrkvu a vajíčka nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca, prikryjeme a dusíme do mäkka. Ak je mäso mäkké vyberieme ho na tanier spolu z bobkovým listom. V jednom hrnčeku vody rozmiešame do hladka 3pl hladkej múky a prilejeme do šťavy. Za stáleho miešania varíme 5 minút, nakoniec rozmixujeme do hladka. Podávame s ryžou, alebo s knedľou.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook