• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Krehké jabĺčkové pité.


    Suroviny:
    cesto:
    2 hrnčeky polohrubej múky + 1/2 hrnčeka na podsypanie pri valkaní cesta, 2 hrnčeky práškového cukru, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, 200g Hera, štipka soli
    plnka:
    1kg jabĺk, 1 škoricový cukor, 3pl kryštálového cukru, práškový cukor

    Postup:
    Do preosiatej múky zamiešame prášok do pečiva,pridáme štipku soli, vajcia a zmäknutú Heru. Vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti a každú zvlášť zabalíme do fólie. Premiestnime do chladničky na cca 20 minút. Medzitým si očistíme a nastrúhame jablká, primiešame kryštálový a škoricový cukor. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Veľký plech si vymažeme masťou a posypeme múkou. Jednu časť cesta si rozvaľkáme na veľkosť plechu a premiestnime na plech. Popicháme na husto vidličkou. Na plát cesta navrstvíme rovnomerne jablká a zvyšné cesto si znova rozvaľkáme, pomúčime, preložíme na polovicu a ešte raz na polovicu (vznikne nám obdlžnik) premiestnime do rohu plechu a rozvinieme. Cesto dorovnáme, ak je treba odrežeme prebytočné cesto a pokryjeme kde nám chýba. Opäť popicháme vidličkou, aby nám nevznikli bubliny. Môžeme potrieť vajíčkom. Pečieme cca 45 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.




     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook