• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Pečená treska na masle s kurkumovými zemiakmi.


    Suroviny:
    3ks aljašskej tresky, 100g masla, soľ, korenie, biely jogurt, 2 strúčiky cesnaku, šťava s 1/2 citrona
    zemiaky, olej, 2čl kurkuma, 1 cibuľa

    Postup:
    Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme zemiaky a chvíľu opekáme, nakoniec pridáme soľ, kurkumu a odstavíme z ohňa. Ak použijeme mrazenú aljašskú tresku tak ju necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Tresku opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou.Vložíme do pekáča osolíme s oboch strán pokapeme citronovou šťavou a necháme postáť kým sa nám nevyhreje rúra na 200°C. Posypeme korením na ryby ,alebo iba čiernym korením. Na každú rybu položíme hrubý plát masla a pečieme 15-20 minút. Roztlačený cesnak zmiešame s jogurtom a osolíme. Upečenú rybu prelejeme cesnakovým jogurtom a podávame s kurkumovými zemiakmi.



     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook