• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Svieži tvarohový zákusok so želatinou.



    Suroviny:
    Korpus:  4 vajcia, 4 pl práškový cukor, 4 pl polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 2 pl vlažná voda
    Plnka: 500g mäkký tvaroh, 250g maslo, 1 želatinový stužovač, 1 pl práškový cukor
    želatina: šťava s kompotu, 1 zlatý klas
    ovocie, 1 broskyňový kompot, 3pl marhuľový džem

    Postup:
    Korpus:
    Cukor vyšlaháme so žltkami do peny pridáme vodu, múku, prášok do pečiva  a vyšľahaný sneh z bielkov. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri 180°C do zlata cca 15-20 minút.
    Plnka:
    Tvaroh vyšľaháme so zmäknutým maslom pridáme cukor a želatinový stužovač, ktorý sme si pripravili podľa návodu. Zamiešame a odložíme do chladničky.
    želatina:
    Zlatý klas zmiešame so šťavou z kompotu a uvaríme hustú želatinu.
    Na korpus potretý marhuľovým džemom rozotrieme tvarohovú plnku, naukladáme ovocie a zalejeme ešte teplou želatinou. Necháme stuhnúť v chladničke.

    Recept zaslala Evka M.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook