Suroviny:
korpus:
1a1/2 hrnčeka maslových sušienok, 3 pl hnedého cukru, 6 pl roztopeného masla
krém:
500 g mäkkého tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 1 hrnček hnedého cukru, 3 vajcia, 2 pl škrobu, šťava a kôra z 1 limetky
Postup:
Maslové keksy rozmixujeme v mixéri, vsypeme hnedý cukor a roztopené maslo. Premiešame a natlačíme na dno aj boky tortovej formy. Tvaroh vymiešame so smotanou a rozšľahanými vajíčkami, pridáme hnedý cukor, škrob a nakoniec limetkovú šťavu a kôru. Krém rozotrieme na korpus. Rúru si vyhrejeme na 170°C a pečieme 30 minút potom prikryjeme alobalom a dopekáme ešte 15 minút. Hotový cheesecake necháme v pootvorenej a vypnutej rúre vychladnúť.