![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtMTTiT6Qul6QJ9NTf5iXPDRztzvOjc6DqSiGWIstvshHShZZL-U8a5vGUoOz9UfcWlX5nNCmB4Z1wsdI0KcxtNuVXIr8sEj9foF7sDsJkrvNC2rQvEwiP6Y8HkjCS8OZbj2pZAV73R8Y/s1600/recept127.png)
kuracie stehná, kyslá kapusta, soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika, 3 strúčiky cesnaku, 3pl olej
príloha:
zemiakové pyré
Postup:
V miske zmiešame 3 pl oleja s prelisovaným cesnakom, čiernym korením, mletou paprikou a soľou. Touto zmesou ponatierame kuracie stehná. Kyslú kapustu si pokrájame na menšie kúsky a aj so šťavou vložíme na dno jánskej misy, na kapustu pokladáme stehná. Prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme 1 hodinu, potom odstránime alobal a ešte dopekáme cca 10 minút do chrumkava. Podávame so zemiakovou kašou.