• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Domáca sekaná s marinádou.


    Suroviny:
    250g hovädzie mleté mäso, 250g bravčové mleté mäso, 1 vajce, 1 hrnček mlieka, 1hrnček strúhanka, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, korenie, 1pl kečup, 1pl worchestrová omáčka, 150g slanina, 1 žltá paprika
    Marináda:
    1pl worchestrová omáčka, 3pl kečup, 2pl trstinový cukor, 1pl marhuľový džem.

    Postup:
    Polovicu z hovädzieho a z bravčového mäsa pomelieme 2x na mlynčeku a pridáme ho k zvyšnému mäsu. Do mäsa pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a papriku prelisovaný cesnak, vajce, mlieko, kečup, strúhanku, worchestrovú omáčku, nasekanú slaninu dochutíme korením a soľou. Dobre spolu premiešame.V miske si zmiešame worchestrovú omáčku, trstinový cukor, kečup a marhuľový džem. Formu na srnčí chrbát vymažeme polovicou marinády a navrstvíme mäso. Pečieme pri 180°C cca 15 minút pokým sa mäso zatiahne potom prikryté pečieme 30 minút . Po 30 minútach odkryjeme navrstvíme zvyšok marinády a necháme ešte 10 minút zapiecť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook