Suroviny:
1kg hladká múka, 1 vajce, 1 vanilinový cukor, 500g maslo, 1 hrnček práškový cukor, štipka soli,
1 balenie cukríky Bon pari
Postup:
Na dosku preosejeme múku pridáme vanilinový a práškový cukor, zmäknuté maslo ,vajce a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré zabalím do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Medzitým si cukríky rozbijeme s tlčikom na mäso na menšie kúsky. Cesto vyvaľkáme na cca 3mm hrubý plát, vykrajujeme rôzne tvary do ktorých vykrojíme kolieska a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do každého otvoru vložíme polovicu cukríka. Pečieme pri 180°C cca 5-10 minút. Po upečení je treba nechať koláčiky trochu vychladnúť na plechu inak by sa nám vitráž potrhala ,alebo zostala prilepená na papieri.