• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Gnocchi so špenátom a balkánskym syrom.


    Suroviny:
    gnocchi:
    1 vajce, 4 zemiaky uvarené v šupke, štipka soli, 2 hrnčeky hladkej múky (záleží od zemiakov)
    špenátová omáčka:
    1 balenie špenátu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 1 smotana na varenie, olej

    Postup:
    Gnocchi:
    Uvarené zemiaky pretlačíme cez lis na zemiaky alebo nastrúhame, osolíme pridáme múku a vajce. Spracujeme cesto rozdelíme ho na menšie kúsky z ktorých urobíme valčeky. Nakrájame ich na malé kúsky a tvoríme guľky - môžeme pritlačiť na povrchu vydličkou, aby sme získali zárezy. Varíme v osolenej vode.
    špenátová omáčka:
    Na rozpálenom oleji opražime cesnak, pridáme špenát a prilejeme smotanu. Dosolíme okoreníme a chvíľku dusíme. Prelejeme hotové gnocchi, posypeme balkánskym syrom a môžeme pridať kúsky kuracieho mäsa.




     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook