gnocchi:
1 vajce, 4 zemiaky uvarené v šupke, štipka soli, 2 hrnčeky hladkej múky (záleží od zemiakov)
špenátová omáčka:
1 balenie špenátu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 1 smotana na varenie, olej
Postup:
Gnocchi:
Uvarené zemiaky pretlačíme cez lis na zemiaky alebo nastrúhame, osolíme pridáme múku a vajce. Spracujeme cesto rozdelíme ho na menšie kúsky z ktorých urobíme valčeky. Nakrájame ich na malé kúsky a tvoríme guľky - môžeme pritlačiť na povrchu vydličkou, aby sme získali zárezy. Varíme v osolenej vode.
špenátová omáčka:
Na rozpálenom oleji opražime cesnak, pridáme špenát a prilejeme smotanu. Dosolíme okoreníme a chvíľku dusíme. Prelejeme hotové gnocchi, posypeme balkánskym syrom a môžeme pridať kúsky kuracieho mäsa.