• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Tvarohové pirohy.


    Suroviny:
    2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček hrubej múky, 1 vajce, štipka soli, 800 g uvarených zemiakov
    Plnka:
    hrudkový tvaroh (250g), 1 vajce, 1 vanilinový cukor, 3 pl kryštálový cukor, 1 zlatý klas

    Postup:
    Zemiaky si uvaríme  v šupke a nechápe vychladnúť. Tvaroh zmiešame s vanilinový a kryštálovým cukrom, pridáme vajce a postupne aj zlatý klas dobre spolu premiešame. Na doske zmiešame polohrubú múku z hrubou múkou primiešame soľ. Ošúpané zemiaky nastrúhame alebo pretlačíme a pridáme k múke rozklepneme vajce a vypracujeme cesto. Bochníky cesta rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme plát hrubý cca 4mm, vykrajujeme z formičkou na pirohy kruhy. Do každého kruhu dáme za 1čl plnky a zatvoríme. Pirohy varíme vo vriacej solenej vode pokým nevyplávaju na povrch cca 4-5 minút. Pred podávaním posypeme škoricou, práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook