• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Kysnuté orechové a makové kvietky.


    Suroviny:
    1 kg polohrubej múky, 2 vajcia, 2 hrnčeky vlažné mlieko, 1/2 hrnčeka olej, 1 droždie, štipka soli,
    1/2 prášok do pečiva, 2 pl kryštálový cukor, 1pl masti
    Plnka:
    mleté orechy, mletý mak, kryštálový cukor, marmeláda, 1 vajce na potieranie

    Postup:
    Do misky kysky preosejeme múku, do prostriedku urobíme hlbšiu jamku do ktorej nadrobíme droždie, posypeme kryštálovým cukrom a zalejeme vlažným mliekom. Necháme napučať kvások. Po vytvorení kvásku pridáme soľ, masť rozšlahané vajcia, olej a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame a vypracujeme pružné cesto. Posypeme múkou a necháme vykysnúť. Medzitým si zabaríme mak a aj orechy vlažným mliekom a dochutíme cukrom, 4pl marmelády rozšľaháme s trochou vody. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na plát cca 0,5 cm. Narežeme si štvorce 10x10cm, do každého rohu ku kraju narežeme cca 2cm pásy.  Na každý štvorec natrieme štetcom marmeládu, do stredu dáme 1 pl plnky. Protiľahlé rohy spolu spojíme a to isté aj z druhej strany. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme podkysnúť. Rúru si predhrejeme na 180°C pečieme 25-30 minút.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook