• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Fánkové mašličky.


    Suroviny:
    1 hrnček polohrubá múka, 1vajce, 1žltok, 2pl práškový cukor, štipka soli, 2pl rumu, 1pl masti,1čl prášok do pečiva, olej na smaženie, práškový cukor, 1 vanilinový cukor

    Postup:
    Na dosku si preosejeme múku, urobíme do nej väčšiu jamku do ktorej dáme 1 vajce +1žltok, cukor, prášok do pečiva, rum, štipku soli a masť. Vypracujeme cesto vyvaľkáme a narežeme na obdlžniky cca10x6cm velké. V prostriedku každého obdlžnika narežeme 2 čiary (medzera medzi nimi by mala byť cca 1cm.).Vezmeme oba konce na jednej strane a opatrne ich zo spodu prevlečieme cez otvor ktorý je bližšie k nim , špice vyrovnáme to iste aj z druhej strany a vznikne nám mašlička.Vysmažíme na rozpálenom oleji alebo masti z oboch strán necháme na papierovej utierke odkapať a posypeme práškovým cukrom do ktorého môžeme pridať vanilinový alebo škoricový cukor.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook