• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Langoše z chladničky.


    Suroviny:
    1 kg hladká múka, 1 droždie, 1 čl cukor, 2 pl soľ, 1pl mletý kmín, 1 kyslá smotana, 2 hrnčeky teplé mlieko, 1 vajce, 2 pl olej +olej na smaženie

    Postup:
    Do misky kysky preosejeme hladkú múku, urobíme do stredu jamku a rozdrobíme droždie. Posypeme cukrom a zalejeme teplím mliekom. Necháme vytvoriť kvások. Po vytvorení kvásku pridáme 1 celé vajce, smotanu, olej, kmín, soľ. Vypracujeme ľahké trochu lepivé cesto. Misku uzavrieme a vložíme do chladničky.V chladničke cesto vydrží aj 3-4dni. Ak chceme robiť z celej dávky v ten istý deň  je dobré nechať cesto aspoň 2 hodiny v chladničke. Z cesta odoberáme také kúsky aký chceme mať veľký langoš, vytvarujeme guľku ktorú poroztláčame do tvaru kruhu. Necháme ešte podkysnúť a vysmážame z oboch strán.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook