• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Jablkový krémeš.


    Suroviny:
    Cesto: 150g tuku, 5 žltkov, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 čl prášok do pečiva, 150g pomletých orechov
    Plnka:
    1kg jablk, 1čl mletej škorice, 1 vanilínový cukor, 2pl kryštálového cukru
    Sneh:
    5 bielkov, 1 hrnček práškového cukru

    Postup:
    Rúru si predhrejeme na 180°C. Tuk, práškový cukor a žĺtky spolu vymiešame. Do polohrubej múky zamiešame 1čl prášku do pečiva a postupne primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme pomleté orechy. Cesto roztlačíme rukami na menší vymastený plech. Dáme piecť na cca 15 minút. Medzitým si olúpané a nastrúhané jablká do ktorých sme pridali  škoricu, vanilinový cukor, 2pl kryštálového cukru  podusíme do mäkka.  Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh do ktorého postupne pridávame práškový cukor. Na predpečené cesto navrstvíme udusené jablká. Nakoniec natrieme tuhý sneh. Stiahneme rúru na 150°C a dopekáme cca 15 minút pokým sneh nie je na povrchu zlatavý.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook