Suroviny:
Cesto: 150g tuku, 5 žltkov, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 čl prášok do pečiva, 150g pomletých orechov
Plnka:
1kg jablk, 1čl mletej škorice, 1 vanilínový cukor, 2pl kryštálového cukru
Sneh:
5 bielkov, 1 hrnček práškového cukru
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180°C. Tuk, práškový cukor a žĺtky spolu vymiešame. Do polohrubej múky zamiešame 1čl prášku do pečiva a postupne primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme pomleté orechy. Cesto roztlačíme rukami na menší vymastený plech. Dáme piecť na cca 15 minút. Medzitým si olúpané a nastrúhané jablká do ktorých sme pridali škoricu, vanilinový cukor, 2pl kryštálového cukru podusíme do mäkka. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh do ktorého postupne pridávame práškový cukor. Na predpečené cesto navrstvíme udusené jablká. Nakoniec natrieme tuhý sneh. Stiahneme rúru na 150°C a dopekáme cca 15 minút pokým sneh nie je na povrchu zlatavý.