Suroviny:
1 tekvica hokaido, 1 smotana na varenie, olej , sol, korenie, mletý muškátový oriešok, 1 čl kryštálového cukru, 1 cibuľa, 1 pl hladkej múky, ocot
Postup:
Tekvicu hokaido umyjeme vydlabeme vnútro a postrúhame na hrubšom strúhadle. Na oleji orestujeme cibuľku pridáme k nej nastrúhanú tekvicu a chvílu opekáme. Zalejeme horúcou vodou pridáme soľ, korenie, zeleninové dochucovadlo a na špičku noža mletý muškátový oriešok. Varíme cca15 minút. Medtitým si v smotane na varenie rozhabarkujeme 1 Pl hladkej múky a vlejeme k tekvici. Za stáleho miešania, pridáme kryštálový cukor. Po odstavení prilejeme ocot podla chuti. Servírujeme so sekanou, alebo volským okom.