• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Pečená plnená paprika.




    Suroviny:
    ryžová plnka:
    2 hrnčeky gulatozrnnej ryže, 500g mleté bravčové mäso,1 vajce, 1 veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, olej, sol, korenie, majoránka

    paradajková omáčka:
    4 pl olej, 4 pl hladká múka, 200-300ml studenej vody, 500ml pretlak, štipka muškátový oriešok, štipka škorice, 2 pl zeleninové dochucovadlo, 4pl kryštálový cukor
    8 ks paprika

    Postup:
    Uvaríme ryžu a necháme vychladnúť.Cibuľu a cesnak si speníme na oleji pridáme mleté mäso, soľ, korenie a chvílu smažíme, podlejeme trochou vody a dusíme asi 10-15 minút. Mäso odstavíme. Papriky umyjeme a vydlabeme. Predhrejeme si rúru na 180°C. Do ryže primiešame mleté mäso, vajce, sol korenie a majoránku, Dobre spolu premiešame a plníme papriky, poukladáme ich na vymastený plech, pokapeme olejom(ak nám zostala plnka urobíme guľky a pridáme na plech k paprikám spolu s odrezkami z papriky, ktoré nám zostali po odrezaní vrchu papriky)Vložíme do rúry. Hned ako sa vložia papriky do rúry si pripravíme paradajkovú omáčku. Usmažíme si tmavšiu zápražku, zalejeme vodou dobre prešlaháme metličkou, pridáme pretlak štipku muškátového oriešku, štipku škorice, zeleninové dochucovadlo 4pl kryštálového cukru a necháme asi 15 minút prevariť. Vyberieme papriky a pretočíme ich aby sa opiekli aj z druhej strany, prilejeme paradajkovú omáčku a dáme zapiecť na cca 20 minút. Podávame s chlebom, alebo knedlíkom.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook