• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Dyňový koláč so snehom.


    Suroviny:
    1 až 2 hrnčeky na strúhanej dyne Hokaido, 3 hrnčeky polohrubej múky, 3 vajce, 1 hrnček medu, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva, 1 čl citrónovej šťavy, 1 až 2 čl mletej škorice, 1/2 hrnčeka nasekaných orechov,  1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka sparených hrozienok, trošku muškátového oriešku.
    Sneh:
    4 bielka, 1a1/2 hrnčeka práškového cukru,1 čl citrónovej šťavy


    Postup:
    Hokaido dobre umyjeme, vydlabeme a nastrúhame, pridáme múku, olej, celé vajcia, mlieko, med, prášok do pečiva, škoricu, nastrúhame muškátový orech, nasekané orechy a sparené hrozienka. Môžeme pridať trochu rumu, alebo perníkové korenie. Všetko dobre premiešame. Vymastíme si plech a vysypeme hrubou múkou. Vyleje cesto ,rozohrejeme si rúru  na 180 °C. Pečieme asi 45 minút. Medzitým si pripravíme tuhý sneh z 3 bielkov, postupne zapracujeme práškový cukor a šľaháme pokiaľ nám sneh stuhne a nesteká z metličiek.  Hotový koláč potrieme vyšľahaným snehom, prepneme rúru na horný ohrev a pečieme pokým nám sneh trochu nezhnedne. necháme úplne vychladnúť, 

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook