• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Varená knedla.



    Suroviny:
    2 hrnčeky hrubej múky, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 droždie, 5-6 dcl mlieka, 1 vajce, 1čl soľ,1čl cukru, olej na potieranie

    Postup:
    Do misy preosejeme obe múky a dobre ich spolu premiešame. Do stredu urobíme jamku a nadrobíme droždie, posypeme cukrom a zalejeme teplým mliekom. Po vytvorení kvásku pridáme rožľahané vajce a soľ. Vymiesime cesto a necháme kysnúť v teple 30 minút. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Jednu časť vytvarujeme do tvaru knedle a necháme kysnúť. Pekáč položíme na dva horáky nalejeme vodu  do polky pekáča a necháme zovrieť. Po zovretí vody vložíme knedlu, zakryjeme druhým pekáčom, stiahneme horáky a varíme 20 minút. Vytvarujeme si ďalšie knedle aby nám stihli podkysnúť. Po 20 minútach knedlu vyberieme a potrieme olejom.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook