• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Domáce rezance.


    Suroviny:
    1 vajce, 1čl soľ, 1 hrnček hrubej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 2-2,5 dcl vlažnej vody.

    Postup:
    Na pracovnú dosku preosejeme obe múky a premiešame ich. Do stredu urobíme jamku, vyklepneme vajce. Posolíme a nožíkom, alebo vidličkou vajce šľaháme a postupne si priberáme múku. Dolievame vodu. Ak sa nám už vidličkou nedá spracovať domiesime  rukou. Vypracujeme tuhšie cesto. Vytvarujeme valček a krájame na cca. 1-2 cm kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme na tenko. Necháme trochu zaschnúť. Krájame na cca 6 cm pásy a ukladáme na seba. Nakrájame tenké, alebo hrubšie pásiky. Prevzdušníme ich aby sa od seba oddelili.Varíme v solenej vode do mäkka.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook