• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Tekvicový prívarok s faširkou.



    Suroviny:

    Tekvicový prívarok:
    1 tekvica, 1 cibuľa, olej, ocot, 3 čl cukru, 1 smotana na šľahanie, 3 Pl hladkej múky, soľ, korenie, zeleninové dochucovadlo, 0,5 l mlieka, 1 strúčik cesnaku.
    Fašírky:
    500g mletého mäsa, 5 strúčikov cesnaku, 4 staršie rožky, 0,5 l mlieka, soľ korenie, 1 vajce.
    Stratené vajcia:
    Na 4 porcie:
    4 celé vajcia, 0,5 l vody, ocot.

    Postup:
    Tekvicový prívarok:
    Tekvicu si ošúpeme ,vydlabeme vnútornú dužinu a nastrúhame. V hrnci si na oleji speníme cibuľu a cesnak, zalejeme trochou vody a pridáme tekvicu, dolejeme mliekom. Pridáme soľ, dochucovadlo, korenie a privedieme k varu. Medzitým si v miske rozšľaháme smotanu na varenie s múkou. Ked nám tekvica zovrela po častiach pridávame smotanu . Dochutíme octom a necháme ešte 10-15 minút prevariť aby sa nám stratila chuť múky.
    Fašírky:
    Rožky nakrájame zalejeme mliekom a vidličkou rozpučíme aby nasiakli. Pridáme mäso, soľ, korenie, pretlačený cesnak a usmaženú cibuľu. Všetko spolu premiešame. Tvarujeme guľky, ktoré obalujeme v strúhanke. Smažíme na masti z oboch strán.
    Stratené vajcia:
    Vodu dáme zovrieť spolu s octom. Každé vajíčko rozbijeme do pohárika a každé zvlášť pomali vkladáme do octovej vody a lyžičkou tvarujeme bielko okolo žĺtka aby nám vznikol pekný batôžtek. Po 3-4 minútach sitkom vyberieme a necháme odkapať.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook