• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Citrónový koláč.


    Suroviny:
    Cesto:
    1 hrnček hladkej múky, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 10 dkg masla, štipka soli
    Krém:
    1 Pl margarínu, 4 Pl škrobu, 3/4 hrnčeka kryštálového cukru, 1 vanilinový cukor, 3 vajcia, šťava a kôra z jedného citróna, 1 a 1/4 hrnčeka mlieka

    Postup:
    Maslo nakrájame na kocky, pridáme múku, cukor a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do alobalu a necháme na 30 minút v chladničke. Okrúhly plech na nízky koláč vymažeme maslom. Rúru si predhrejeme na 180°C. Po 30 minútach cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme do tvaru placky aby sa nám zmestila do plechu, môžeme ho popritláčať aj na boky plechu. Popicháme vidličkou a pečieme 30 minút. Korpus necháme úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. Nastrúhanú kôru aj šťavu z jedného citróna spolu zmiešame. V inej nádobe vymiešame vajcia s vanilinovým a kryštálovým cukrom, postupne pridáme margarin, škrob a mlieko. Všetko spolu rozmixujeme, nakoniec pridáme citrónovú šťavu s kôrou. Na vychladnutý koláč nalejeme plnku a pečieme do zlatista.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook