• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Gulášik.



    Suroviny:
    1,5 kg Bravčové mäso, 1,5 kg hovädzie mäso, 3 Pl masti, 1 hlávka cesnaku, 1 čili paprička, 4 cibule, 250g rajčinový pretlak, 2 Pl mletá červená údená paprika, 1 čl čierne korenie, 1 menší pohár leča, 2 kl majoránka, 3 čl korenie na guláš, 1kg zemiaky, soľ podla chuti

    Postup:
    Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na masti. Pridáme na kocky nakrájané  hovädzie mäso a necháme trochu zatiahnuť, posypeme červenou mletou údenou paprikou.(Môžeme pridať aj pálivú papriku) Prilejeme pretlak a 3x toľko vody ako mäsa. Pridáme polovicu zemiakov nakrájaných na kocky, dosypeme čierne korenie, majoránku a korenie na guláš. Po 1 hodine máme hovädzie mäso polomäkké, pridáme bravčové mäso a  druhú nakrájanú polovicu zemiakov.( Prvé zemiaky sa nám rozvaria a zahustia guláš) Občas podlievame, dusíme pokým aj bravčové nezmäkne. Ak už máme aj bravčové mäso mäkké pridáme lečo a čili papričku. Ešte 10-15 minút povaríme. Pred dovarením, pretlačíme cesnak a ak treba dochutíme ešte soľou.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook