Suroviny:
Cesto: 1 kg polohrubej múky, 1 vajce, 1 droždie, štipka soli, 3 PL kryštálového cukru, 3 PL oleja (pridať podľa potreby), 4 dcl vlažného mlieka.
Plnka: hustý lekvár.
Posýpka: mleté orechy,mletý mak,kryštálový cukor,roztopené maslo.
Postup:
Suroviny na cesto zmiešame a necháme asi 30 minút vykysnúť. Cesto si rozvaľkáme a rozkrájame ho na rovnaké štvorce do ktorých poukladáme s lyžičkou lekvár, vytvoríme okrúhle buchty a necháme ešte podkysnúť. Medzi tým si pripravíme parák a vkladáme buchty. Paríme 10 - 12 minút, parák po túto dobu neotvárame. Po naparení potrieme rozpusteným maslo a posypeme mletýmy orechmi s cukrom, alebo s makom a cukrom.