• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Osie hniezda.





    Suroviny:
    1 kg polohrubej múky, 3 vajcia, 1 droždie, 5 Pl kryštálového cukru, 1/2 čl soli, 1/4 hrnčeka oleja, 1 vanilinový cukor, 2 hrnčeky mlieka.
    Plnka:
    1 veľké maslo (250g), mletá škorica, kakao, 1 hrnček kryštálového cukru.

    Postup:
    Do misy preosejeme polohrubú múku urobíme si jamku do ktorej namrvíme droždie ktoré posypeme 1 Pl kryštálového cukru a zalejeme teplím mliekom. Po vytvorení kvásku pridáme olej,vanilinový cukor, rozšľahané vajíčka a soľ. Vypracujeme vláčne cesto. Necháme kysnúť 30 minút. Medzitým si v kastróliku rozpustíme maslo. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto preklopíme na dosku a rozvaľkáme asi na hrúbku 0,5cm. Cesto posypeme husto 1 hrnčekom kryštálového cukru, a škoricou alebo kakaom podla chuti. Nakoniec potrieme 3/4 roztopeného masla. Cesto zrolujeme a krájame na asi 2-3 cm kúsky. Preložíme na plech ležato aby bol vidieť prierez rolky. Po preložení všetkých kúskov polejeme zvyšným maslom. Necháme na plechu podkysnúť. Rúru si predhrejeme na 180°C pečieme cca 35-45 minút.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook