• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Obrátený hruškový koláč.






    Suroviny:
    4 vajcia, 1 vanilinový cukor, 1/2hrnčeka kryštálového cukru, 2 pl kakaa, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 3/4 hrnčeka hladkej múky, 1 prášok do pečiva.
    Plnka:
    4 hrušky,3/4 hrnčeka trstinového cukru, 3 Pl masla,2pl citrónovej šťavy.

    Postup:
    Vajcia vyšľaháme s kryštálovými cukrom, pridáme olej, múku, mlieko, vanilinový cukor, prášok do pečiva a kakao. Všetko spolu prešlaháme. Hrušky olúpeme zbavíme jadra prekrojíme na polovicu. Na panvici rozpustíme trstinový cukor, pridáme citrónovú šťavu a maslo. Hrušky v cukre prehrejeme. Do tortovej formy dáme papier na pečenie. Posypeme kryštálovým cukrom ,hrušky dáme oblou stranou na spodok, nalejeme cesto. (šťavu v ktorej sa hrušky prehriali necháme) Rúru predhrejeme na 180 °C
    pečieme 30-45 minút. Po upečení necháme vychladnúť preklopíme, stiahneme papier a polejeme odloženou šťavou.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook