• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Veľkonočný baranček.



    Suroviny:
    5 vajec, 1 vanilinový cukor, 2čl prášku do pečiva, 1 hrnček hladkej múky, 3/4 hrnčeka kryštálového cukru, 3 Pl oleja, šťava z jedného pomaranča, 1/2 hrnčeka pomletých orechov, 1 vanilinový cukor
    Zdobenie:
    1 bielok, 2 hrnčeky práškového cukru, 1 Pl citrónovej šťavy, zelené  potravinárske farbivo. klinčeky na oči a nos

    Postup:
    V miske vyšľaháme žĺtka s kryštálovým cukrom, pridáme vynilinový cukor pridáme 3 Pl oleja, 1 hrnček hladkej múky, orechy, prášok do pečiva, šťavu z pomaranča a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Veľkú formu na barančeka si vymažeme maslom a dobre posypeme namletými orechmi alebo múkou. Rúru si predhrejeme na 180°C. Cesto vlejeme do 3/4 formy. Pečieme 40 až 50 minút. Po upečení formu zabalíme do mokrej utierky. (Lepšie sa nám vyklopí.) Bielok si ušľaháme nad parou s práškovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu a šľaháme do tuha, až pokým nám sneh nezostane na metličke stáť, nesmie stekať. Vychladeného barančeka najskôr potrieme celého snehom pridáme oči a nos s klinčekov a necháme zaschnúť. Po zaschnutí pomocou vrecka na zdobenie a tenkej špičky dozdobíme.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook