• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Držková polievka.


    Suroviny:
    1 kg držiek, 1 Pl lyžica masti, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 Pl mletej červenej papriky, 1-2 feferonky, 2 Pl hladkej múky, na ochutenie, soľ, čierne mleté korenie,  majoránka zeleninové dochucovadlo.

    Postup:
    Držky si umyjeme v niekoľkých vodách, potom ich vytrieme soľou a znova premyjeme. Prvé varenie držiek trvá 30 minút, potom vodu zlejeme a v novej vode varíme  do ktorej pridám k držkám bobkové listy varíme 2-3 hodiny (v tlakovom hrnce sa doba skráti na 1,5 hodiny).Mäkké držky vyberiem z hrnca na krájame na menšie pásiky. V novom hrnci speníme na masti cibuľu pridáme červenú mletú papriku, 2 Pl hladkej muky dobre upražíme a podlejeme vodu. Dobre pomiešame pridáme nakrájané držky, feferonky, a necháme variť. Do vriacej polievky pretlačíme cesnak, pridáme majoránku, soľ,korenie, zeleninové dochucovadlo. Po10 minútach vrenia polievku odstavíme a servírujeme.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook