• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Mrkvový koláč s citrónovou polevou.



    Suroviny:
    1a1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1a1/2 hrnčeka nastrúhanej mrkvy, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 3 vajcia, šťava z dvoch pomarančov, 1 prášok do pečiva, 1/2 hrnčeka hrozienok, 1/2 hrnčeka posekaných orechov, 3/4 hrnčeka oleja
    Poleva:
    4 hrnčeky práškového cukru, 5 Pl citrónovej šťavy

    Postup:
    Hrozienka zalejeme vriacou vodou. Rúru si vyhrejeme na 180°C.  Zmiešame si múku, cukor, prášok do pečiva a orechy, pridáme nastrúhanú mrkvu, celé vajcia, šťavu z dvoch pomarančov, sparené hrozienka a olej. Všetko spolu premiešame. Plech si vymažeme maslom alebo olejom a vysypeme múkou. Cesto vyklopíme na plech a rovnomerne rozotrieme. Pečieme asi 30 až 45 minút. Necháme úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme z cukru, citrónovej šťavy a trochu vody polevu. Poleva by mala byť hustejšia musíme ju na vychladnutý korpus natierať. Po vychladnutí rozotrieme polevu a necháme stuhnúť. Krájame s nožom namočeným v teplej vode aby nám poleva nepopraskala.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook