• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Tvarohová bábovka.






    Suroviny:
    250g tvarohu, 1 hrnček polohrubej múky, 250 g tuku, 1 hrnček kryštálového cukru, 5 vajec, 1 vanilinový cukor, 1 prášok do pečiva
    Zdobenie:
    čokoláda na varenie, tuk a múka na vymazanie formy

    Postup:
    V miske vyšľaháme tuk s kryštálovým a vanilinovým cukrom dopenista. Do peny primiešame 5 žĺtkov a tvaroh, dobre spolu prešľaháme. Postupne prisypávame polohrubú múku a prášok do pečiva. Nakoniec pomaly vareškou primiešame sneh z bielkov. Rúru si vyhrejeme na 180°C. Vymažeme si formu na pečenie bábovky a vysypeme múkou. Bábovku pečieme asi 45-50 minút. Po upečení preklopíme na kuchynskú mriežku a prikryjeme mokrou utierkou. Bábovka by sa mala sama vyklopiť. Po vychladení dozdobíme čokoládou.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook