• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Brokolicová krémová polievka.


    Suroviny:
    400 gramov čerstvej alebo mrazenej brokolice, 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana, 3 Pl masla, 1 rožok, alebo bageta, 2 čl škrobovej muky, soľ, biele korenie, petržlenová vňať, zeleninové dochucovadlo

    Postup:
    Brokolicu dáme do 1 litra vody, osolíme a necháme variť do mäkka. V miske si zmiešame šľahačkovú smotanu s škrobovou múkou a  prilejeme  k brokolici. Varíme asi 10 minút za stáleho miešania, pridáme maslo na zjemnenie. Uvarenú polievku odstavíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme korením a zeleninovým dochucovadlom. Kyslú smotanu rozmiešame s petržlenovou vňaťou a solou. Rožok alebo bagetu nakrájame na kolieska pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť. Brokolicový krém podávame s opečením pečivom a pridáme ochutenú smotanu.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook