• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Svieža torta so želatinou.



    Suroviny:
    3 vajcia, 1/4 hrnčeka práškového cukru, 1 vanilinový cukor, citrónová kôra z jedného citrónu, 1/4 hrnčeka hrubej múky
    Krém:
    1 jahodový puding, , 125 g masla, 3 PL práškového cukru,
    75g želé v prášku s pomarančovou príchuťou

    Postup:
    Oddelíme si žĺtky od bielkov a vyšľaháme tuhý sneh. Práškový cukor vyšľaháme so žĺtkami do peny, pridáme citrónovú kôru, vanilinový cukor, hrubú múku a nakoniec sneh z bielkov. Vymastíme si tortovú formu, vysypeme hrubou múkov, vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi25-30 minút. Medzitým si pripravíme jahodový puding a necháme úplne vychladnúť. Po vychladení pridáme 125g masla a vyšľaháme. Korpus necháme úplne vychladnúť, natrieme ho jahodovým džemom a jahodovým krémom. Dáme do chladničky stuhnúť. Pripravíme si želatinu podľa návodu, necháme vychladnúť. Na stuhnutú plnku poukladáme na kolieska nakrájané banány a zalejeme želatínou. Necháme v chladničke stuhnúť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook