• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Orechová torta s karamelovo-smotanovým krémom.




    Suroviny:
    5 vajec, 1 Pl kakaa, 1 h práškového cukru, 1 h pomletých orechov
    Karamelový krém:
    1 salko, 200 g masla
    Smotanový krém:
    250 ml smotany na šľahanie 33%, 1 vanilinoví cukor, 200 g kyslej smotany, 1 stužovač šľahačky.

    2-3 banány (jahody, kiwi...) na ozdobu

    Postup:
    Uzatvorenú plechovku Salka vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme asi 2 hodiny. Necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí pridáme 200 g masla a vyšľaháme na hladký krém. Odložíme do chladničky.
    Pripravíme si smotanový krém. Kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu, vanilinový cukor a stužovač spolu vymiešame do tuha a odložíme do chladničky.
    Rúru si predhrejeme na 180°C. Oddelíme si bielka od žĺtkov, z bielok a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh. Práškový cukor si vyšľaháme so žĺtkami do peny, pridáme orechy a 1 Pl kakaa, dobre spolu prešľaháme a zľahka primiešame sneh. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme a vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie vlejeme cesto a pečieme 40-45 minút. Korpus necháme vychladnúť. Po  vychladení rozrežeme na polovicu, karamelovú plnku si ešte prešlaháme šľahačom a polovicu natrieme na spodnú časť korpusu,. Na krém naukladáme na kolieska nakrájané banány, alebo iné ovocie a pomocou cukrárskeho vrecka si navrstvíme zvyšnú časť krému. Trochu si odložíme na ozdobu. Priklopíme druhou polovicou korpusu, trochu pritlačíme a odložíme do chladničky na 20-30 minút stuhnúť. Po vytuhnutí potrieme celú tortu smotanovým krémom (aj boky).Vrch torty ozdobíme kolieskami ovocia a zvyšným karamelovým krémom. Necháme v chladničke stuhnúť približne 2-2 hodiny.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook