• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Jablkoví koláč z orechami



    Suroviny:
    1 hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka pomletých orechov, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1 vajce, 120 g masla, 2 Pl šľahačkovej smotany, šťava z 1 citrónu, 1 hrnček lekváru.

    Postup:
    Múku, pomleté orechy a cukor si spolu zmiešame, pridáme 1 celé vajce, 2 Pl šľahačkovej smotany a 120g zmäknutého masla. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 30 minút stuhnúť. Cesto sa bude lepiť ale ked vytuhne dobre sa s ním pracuje.
    Medzitým si ošúpeme jablká alebo hrušky, vyberieme jadro a pokrájame na mesiačiky. Odšťavíme citrón a šťavou polejeme jablká aby nám nezhnedli. Predhrejeme si rúru na 180 °C. Vymažeme si formu na pečenie vyberieme cesto rozvaľkáme do kruhu a položíme na formu. Povrch potrieme lekvárom a naukladáme jablká, povrch koláča môžeme ešte posypať pomletými orechami. Pečieme asi 30-40 minút.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook