• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Hrnčekové knedle.




    Suroviny:
    1 starší rožok, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, soľ, 1 Pl masla 1 hrnček hrubej múky,1čl prášok do pečiva

    Postup:
    Starší rožok nakrájame na menšie kúsky. Oddelíme si bielka od žĺtok, z bielkov vyšľaháme sneh. Do misy si dáme mlieko a  spolu so žltkami  rozšľaháme, pridáme rohlíky a dobre zamiešame. Posolíme a postupne zamiešame hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jemne zapracujeme sneh. Vymažeme si 3 šálky maslom a dobre posypeme strúhankou. Do 3/4 šálky naplníme cesto. Dáme si varyť vodu a šálky do nej ponoríme. Každá šálka by mala byť do 3/4 ponorená vo vode, nesmie byť celá ponorená. Prikryjeme pokrievkou a 25 minút varíme. Po 25 minútach vypneme, šálky vyberieme a necháme trochu vychladnúť. Môžeme preklopiť hore dnom a prikriť mokrou utierkou. Ak sa nám samé nevyklopia  pomôžeme si nožíkom. Nakrájame na kolieska a podávame k omáčke.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook