Džúsový koláčik.
Suroviny:
4 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva,1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka,
Plnka: 2 pochúťkové smotany 16%, 1 prášková šľahačka, 1 stužovač , 1 vanilinový cukor.
želé:1 Tang, 1 L vody, 4 PL cukru, 2 zlaté klasy.
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilinovým cukrom, pridáme olej a mlieko, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech vymastený a vysypaný a dáme piecť. Pečieme pri 180°C asi 45minút. Po upečení necháme vychladnúť, kým chladne spravíme si plnku - podľa návodu si spravíme šľahačku so stužovačom a potom zmiešame so smotanou do ktorej sme pridali vanilkový cukor. Obidve časti spojíme a natrieme na koláč. Želé pripravíme ako puding - Tang si zmiešame s vodou vsypeme po častiach zlatý klas rozpustený v troche vody a uvaríme. Po uvarení necháme trochu vychladnúť a vylejeme na smotanovú plnku. Necháme stuhnúť v chladničke a krájame studeným nožom.